Katoličko društvo „Ivan Antunović” Subotica

Aktivnosti

 1. Dani biskupa Ivana Antunovića

  Manifestacija Dani biskupa „Ivana Antunovića” sastoji od tri događaja: polaganja vijenaca na spomenik biskupa Ivana Antunovića u Subotici, svete mise za biskupa Ivana Antunovića i kulturne priredbe „Razgovori”.

 2. Prelo sićanja

  Prelo sićanja je pokladna manifestacija čiji su sudionici odjeveni u svečanu zimsku bunjevačku narodnu nošnju, okupljaju se kod spomenika Presvetog Trojstva u centru Subotice, odlaze na svetu misu u franjevačku crkvu ili katedralu i pokladnu zabavu u HKC „Bunjevačko kolo”.

 3. Izložba „S Božjom pomoći”

  Izložba „S Božjom pomoći” je tradicionalni i sastavni dio programa „Dužijance”, koja kroz različite sadržaje, kao što su fotografije, originalni dokumenti i tradicijski predmeti, nastoji prikazati pojedine segmente njene povijesti.

 4. Književna večer uoči Dužionice u Somboru

  Književna večer u sklopu priprave za žetvene svečanosti i zahvalu Bogu za novi kruh — „Dužionice”, u Hrvatskom domu u Somboru, osim književnih tema, sadrži glazbene točke i predstavljanje aktualnih bandašice i bandaša.

 5. Dan Društva — Književna večer

  Književna večer uoči središnje proslave Dužijance posvećena je nekoj aktualnoj temi važnoj za život bačkih Hrvata ili nekoj od znamenitih i značajnih osoba. U okviru te večeri Društvo dodjeljuje tri Nagrade „Ivan Antunović”: jednom zaslužnom pojedincu iz redova bačkih Hrvata, jednoj hrvatskoj udruzi i jednoj brojnoj obitelji.

 6. „Lira naiva”

  Godišnji susret pučkih pjesnika „Lira naiva” koji se svake godine održava u drugom vojvođanskom mjestu i okuplja pjesnike koji pišu na svom materinjem, hrvatskom jeziku, bilo da je to standardni hrvatski jezik ili bunjevačka, odnosno šokačka ikavica.

 7. „Zlatna harfa”

  „Zlatna harfa” je tradicionalna glazbena smotra na kojoj sudjeluju dječji župni zborovi i sastoji se od svete mise i nastupa zborova.

 8. Izložba božićnjaka

  Izložba božićnjaka prikazuje božićni kruh —„božićnjake” te tehniku njihove izrade sačuvati od zaborava.

 9. „Collegium Musicum Catholicum”

  Komorni zbor „Collegium Musicum Catholicum” sastoji se iz komornog (omladinskog) mješovitog zbora i komornog sastava, čime se postiže svojevrsna sinteza u prezentiranju sakralne glazbene baštine kao spoj amaterizma (mješoviti zbor) i profesionalizma (instrumentalni izvođači).

Podupiratelji naših aktivnosti:

© 2024 Katoličko društvo „Ivan Antunović” Subotica Web design & development Tacit