Katoličko društvo „Ivan Antunović” Subotica

Adventski broj „Zvonika”

348. broj „Zvonika” izvješćuje nas o biskupskom ređenju mons. Franje Fazekasa, novog subotičkog biskupa. Ujedno nas upućuje i u smisao svetog vremena došašća i pripravlja na nadolazeće božićne blagdane.

Naslovnica „Zvonika”

Mons. Franjo (Ferenc) Fazekas, novi je subotički biskup. Njegovo ređenje bilo je 11. studenoga 2023. godine u subotičkoj katedrali. Bilo je to veličanstveno i veoma lijepo organizirano slavlje na kojem je bilo 30 biskupa, mnoštvo svećenika i još više veće mnoštvo vjernoga naroda Božjeg. Orkestar i pjevački zbor svemu su dali posebno svečanu notu. Vjerujemo da će ovaj događaj mnogima ostati u trajnome i lijepom sjećanju. Da sve bude zabilježeno potrudio se i naš „Zvonik”.

Osim neizostavnih adventskih tema, u ovom broju možete čitati i o vjeronaučnoj olimpijadi vjeroučenika Subotičke biskupije, o susretu krizmanika Subotice i okolice, o misama zahvalnicama za plodove zemlje u našoj biskupiji itd. U „Zvoniku” možete pronaći i intervju s mons. Andrijom Anišićem, direktorom hrvatske redakcije Radio Marije Srbije.

Podupiratelji naših aktivnosti:

© 2024 Katoličko društvo „Ivan Antunović” Subotica Web design & development Tacit