Katoličko društvo „Ivan Antunović” Subotica

Književna večer uoči Dužionice u Somboru

U petak uoči somborske Dužionice priređena je književna večer u Hrvatskom domu u Somboru. Predstavljena je najnovija knjiga mons. Stjepana Beretića i ovogodišnji somborski bandaš i bandašica.

Plakat 89. Dužionice

U petak 21. srpnja 2023., unatoč iznimno kišnom, vjetrovitom i sparnom vremenu, lijepi broj Somboraca okupio se u Hrvatskom domu na književnoj večeri koja se tradicionalno priređuje uoči somborske Dužionice. U okviru večeri predstavljena je nova knjiga mons. Stjepana Beretića „Prilozi za povijest Katoličke Crkve u Bačkoj”. Budući da se radi o knjizi veoma bogatog sadržaja od ukupno 600 stranica, autor je za njezino somborsko predstavljanje izabrao teme vezane za Sombor i Somborce. U predstavljanju je sudjelovao i vlč. Josip Štefković koji je okupljenima predstavio Katoličko Društvo, posebno njegovu nakladničku djelatnost i najplodnijeg autora čije knjige je Društvo objavljivalo mons. Stjepana Beretića.

Mons. Stjepana Beretić Marko Firanj i Nikolina Petrović

Bila je to deveta godina zaredom da HKUD „Vladimir Nazor” iz Sombora i Katoličko društvo „Ivan Antunović” iz Subotice priređuju književnu večer uoči Dužionice u Somboru. I ovoga puta u ime domaćina goste je pozdravio predsjednik Mata Matarić, ženska pjevačka skupina izvela je nekoliko pjesama a predstavljeni su i bandaš i bandašica 89. somborske Dužionice Marko Firanj i Nikolina Petrović.

Publika na književnoj večeri Pjevački zbor Predstavljanje bandaša i bandašice

Podupiratelji naših aktivnosti:

© 2024 Katoličko društvo „Ivan Antunović” Subotica Web design & development Tacit