Katoličko društvo „Ivan Antunović” Subotica

Polaganje vijenaca na spomenik biskupa Ivana Antunovića u Subotici

Na 134. obljetnicu smrti naslovnog biskupa Ivana Antunovića upriličeno je polaganje vijenaca na spomenik podignut 2020. godine njemu u čast, u parku pokraj katedrale Svete Terezije Avilske u Subotici.

Spomenik biskupa Ivana Antunovića

13. siječnja 2022. godine, na 134. obljetnicu smrti naslovnog biskupa Ivana Antunovića, narodnog preporoditelja bačkih Hrvata, upriličeno je polaganje vijenaca na spomenik podignut 2020. godine njemu u čast, u parku pokraj katedrale Svete Terezije Avilske u Subotici. Vijence su položili predstavnici Katoličkog društva „Ivan Antunović” iz Subotice, Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, Udruge bunjevačkih Hrvata „Dužijanca”, Hrvatskog kulturnog centra „Bunjevačko kolo” i Novinsko izdavačke ustanove „Hrvatska riječ”. Među okupljenima su bili i predstavnici Katoličke Crkve kao i lokalnih medija. Manifestacija je privukla pozornost i medija iz Hrvatske, Mađarske te Bosne i Hercegovine. To je tek prvi od događaja u okviru manifestacije „Dani biskupa Ivana Antunovića” koju priređuje Katoličko društvo „Ivan Antunović” iz Subotice. Još će u nedjelju 16. siječnja s početkom u 18 sati, u subotičkoj katedrali, biti služena svečana sveta misa za biskupa Ivana Antunovića. Jubilarni XXX. Razgovor održat će se u četvrtak 20. siječnja s početkom u 19 sati u Pastoralnom centru „Augustinianum” u Subotici.

Polaganje vijenaca na spomenik biskupa Ivana Antunovića u Subotici

Spomenik nas podsjeća na biskupa i njegove riječi: „Budite braća, budite složni i nerazdruživi”. Polaganje vijenaca na njegov spomenik ovoga je puta bilo najizvrsnija manifestacija sloge i zajedništva.

Polaganje vijenaca na spomenik biskupa Ivana Antunovića u Subotici
© 2023 Katoličko društvo „Ivan Antunović” Subotica Web design & development Tacit